maandag 3 januari 2011

West-Australie

Haai iedereen,

Ho' u going zouden ze hier zeggen. Eerst en vooral onze beste wensen voor het nieuwe jaar. Het was eens wat anders nieuwjaar vieren in een atmosfeer van 30 graden en meer. Zeker voor herhaling vatbaar! We hebben al schrik voor de donkere herfstmaanden volgend jaar in het kille en natte Belgie. Leve de zon, zee en eindeloze verlaten stranden hier.

Het leven in de 'van' bevalt ons zeer goed. Soms is het wat zoeken naar een slaapplaats maar dit lukt ons wonderwel. We krijgen tips van mensen en geven er ook. Op de mooiste plaatsen is het eigenlijk verboden om te kamperen omwille van de faciliteiten die je daar hebt. Gratis douches, water, wc's en barbecues op gasvuur dus waarom zou je nog een camping opzoeken? Het grootste probleem is dat hier meestal 's morgens vroeg een Ranger langskomt (soort politieman) die je altijd eerst een warning geeft vooraleer de boete komt. Grappig genoeg zijn deze mensen altijd zeer vriendelijk en niet te vergelijken met de meeste Belgische agenten.


De wind is ons hier zeer goedgezind en kunnen hier ongelooflijk veel surfen. Tussendoor bezoeken we dan al eens een nationaal park. Het grootste probleem voor ons zijn de afstanden. 500 km rijden om naar de dokter te gaan vinden ze hier niet ver... We hebben hier toch een ander gedacht over. Ons plan is om nu naar Shark Bay te gaan en verder door naar het Ningaloo reef. Zowat 800 km noordelijker om dan de terugweg naar Perth en de meer zuidelijke regionen in te zetten. Aangezien de temperaturen aan het oplopen zijn moeten we er toch enige spoed achter zetten.

Beste groetjes Tom en Katrien

2 opmerkingen:

  1. Het dagboekje krijgt een australisch deeltje...... heel enthousiast.... blijkbaar een stukje paradijs.Wat een mooie , uitgesproken kleuren op de foto.... dat belooft voor de foto's van jullie verblijf daar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Effe geduld Katrien zal een selectie maken en dan moeten we een bibliotheek vinden om ze te uploaden...

    BeantwoordenVerwijderen