donderdag 23 september 2010

Bali I

Hallo iedereen,

Hier een update van onze nieuwe avonturen:

We hebben ons een rustiger strand uitgekozen en hebben wat genoten van de golven. Surfplank gehuurd, wat bij ons gemakkelijk lijkt is hier wel even wat anders. Om de 30 meter heb je verhuurders die je aandacht proberen te trekken en je willen overtuigen om bij hun te huren. Als ze je interesse zien is het hek helemaal van de dam en moet je sterk in je schoenen staan om een goede prijs te bedingen. Is trouwens overal het geval (resto/logie/winkel/scooter-/fietsverhuur)

Na enkele dagen hebben we alletwee af te rekenen met lichte tot wel zwaardere schouderblessures. Effe platte rust zal ons zeker geen kwaad doen. We besluiten om te touren en vertrokken naar een eiland voor de kust van Bali (Nusa Lembongan).
De boottocht hiernaartoe was een belevenis. Gelukkig hadden we nog enkele touristils liggen die we zeker nodig hadden. Wilde zee, veel wind en een lokale vissersboot maakten er een prachtige cocktail van.

Op het eiland heeft katrien zich aan haar eerste 2 duiken op open zee gewaagd en die vielen reuze mee. Ze kan niet wachten op een volgende duik maar ter afwachting snorkelt ze er op los.
Af en toe huren we een fiets als het verkeer het toelaat. Verkeersregels worden hier weinig tot niet nageleefd en dit maakt fietsen en scooterrijden soms wel een hachelijke onderneming. Op het eiland waren er slechts enkele wagens en was het rustiger in het onbestaande verkeer. Er waren dan ook maar 4 wegen en een tricky hangbrug.

Op Bali zelf is Tom het braafste jongetje van de klas in het verkeer. In belgie is het soms anders :-)
Je wordt hier aan 60 per uur door iedereen voorbijgestoken op de moto. Snelheidslimieten zijn vrijwel onbestaand. Inhalen mag langs alle kanten, voor rode lichten wordt niet altijd gestopt, voorrangsregels zijn van geen tel. De bestuurder voor jou heeft altijd voorrang is zowat de enige bestaande toegepaste regel. Morgen nemen we de ferry naar lombok, ongeveer 5 uur varen. Tijdschema's voor de boten zijn er niet. De ferry's vertrekken om het anderhalf uur of als ze vol zitten.

op volgende link is er fotomateriaal te zien!

http://www.facebook.com/album.php?aid=233996&id=526268701&l=338cec38db

vele zonnige groetjes en tot de volgende

4 opmerkingen:

  1. Tof al dat enthousiast nieuws te horen..... er zijn wel wat wolkjes (schouders) geweest maar die drijven wel over, met wat geduld.
    Twee weken weg en al zo veel nieuwe ervaringen opgedaan.
    Tom pas maar op of Katrien begint na terugkeer met een zeewateraquarium!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hey katrien en tom,
    ziet er dik ok uit tot nu toe en wat er nog komen moet, ik slaag helemaal rood uit van jaloezie.
    heb deze zomer ook rondgetrokken, wel maar drie weken wat in vergelijking met jullie trip niet veel voorstelt,
    california-nevada-utah-arizona,
    veel te kort, maar wel volop genoten.
    tof dat jullie een blog hebben kan ik wat ideetjes op doen.
    het ga jullie goed,
    Nick-ESP

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hola Tom en Katrien.
    Ge zijt er hier ene fameus jaloers aan het maken. Heb juist de foto's gezien en verdomme ik wou dat ik daar ook zat. Hier hebben we nog een nazomertje gehad van 2 dagen en daar mee zullen we het moeten doen. Het is duidelijk dat jullie vollop aan het genieten zijn. Blijven doen, zou ik zo zeggen. Moeten eens afspreken om te skypen e.
    Tot gauw.
    Dikke kus
    Dries.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tom? Voorzichtig in het verkeer daar? En hier zo het beest uithangen in de straten van Asse, Dilbeek en omstreken :-) Leuk om te horen dat jullie aan het genieten zijn, wel spijtig inderdaad van die schouderblessures, ma bon, eventjes rusten in een hangmatje met coctail kan wonderen doen...

    Vele zoenen van Dorien, Jeroen en Poppywoppy xxx

    BeantwoordenVerwijderen