zondag 19 juni 2011

The End...

Dag volgers en lezers van onze blog!

Onze wereldreis zit er (spijtiggenoeg) bijna op… Binnen een paar dagen zal er hier waarschijnlijk niet meer veel nieuwe informatie op te lezen zijn (behalve nog wat foto’s). Je kan natuurlijk steeds de oude verslagen nog eens herlezen, iets wat wij zeker zullen doen tijdens de donkere winterdagen.

We vinden het jammer dat ons avontuur erop zit, maar langs de andere kant zijn we ook blij dat we heelhuids en gezond terug naar huis kunnen keren. Familie, vrienden en feestjes staan immers op ons te wachten. Hopelijk zijn de weergoden ons goedgezind, zodat we onze Endless Summer nog twee maanden kunnen verlengen, deze keer wel op belgische bodem.

Het is zeer moeilijk om te beschrijven wat deze reis ons allemaal heeft bijgebracht… In ieder geval heel veel plezier, onvergetelijke momenten op prachtige locaties, superveel mensen leren kennen waarvan er ons heel veel zullen bijblijven, soms in negatieve zin maar de meeste gelukkig in positieve zin. Al de verschillende landen, hun inwoners met hun al dan niet bizarre gewoontes, het eten (zal Tom vooral herinneren), de prachtige natuur, de oceanen, de zon(!), de vele gebeurtenissen en ervaringen maakten het voor ons waarschijnlijk een van de mooiste jaren van ons leven tot nu toe… hopelijk kunnen we dat nog eens evenaren.

Reizen met elkaar 24/7 gedurende 10 maanden heeft gelukkig maar enkele kleine donderwolkjes gekend, die al snel verdreven werden door ongezien plezier, fun, veel avontuur, zoveel leuke momenten die we nooit, nooit zullen vergeten!

Hierbij willen we zeker iedereen bedanken voor het lezen en volgen van onze blog. Al de leuke reacties die we telkens kregen deden ons heel veel plezier. Zo bleven we ook wat op de hoogte van jullie verhalen. We hopen jullie deze zomer allemaal tegen het lijf te lopen, want er valt wel heel wat bij te kletsen.


Om af te sluiten krijgen jullie nog een paar ‘wist je dat’jes.

Wist je dat…

…we 291 dagen weg zullen geweest zijn?
…we in die tijd 17 landen doorgereisd zijn?
…we 15 vluchten hebben genomen (incl. helicopter)?
…we 140 uur op de bus hebben gezeten? (vnl. in centro-america)
…we 18000 km zelf hebben gereden? (vnl. in Oz en California)
…we op 55 boten hebben gezeten? (grote en kleine ferry’s, watertaxi’s, duik-en snorkeltrips, surftrips, walvis- en dolfijnenwatchingtrips, zeilboten, kano’s, etc…)
…we slechts 3 treinen hebben genomen? ( 1 van Bxl-zuid naar Londen, de andere 2 in Oz)
…we samen aan ons 9e paar teenslippers zitten?
… onze portefeuille, laptop (met 10-tallen foto’s) en 1 gsm gestolen zijn?
…onze camera, een andere gsm, een andere laptop, een Ipod en waarschijnlijk nog wel een paar andere zaken kapot zijn gegaan?
…dat dit allemaal bij het budget van een wereldreis hoort?
…maar dat we met zoveel meer naar huis zullen gaan?!!! (vele foto’s, herinneringen, ervaringen, souveniers en duik-,surf-en kitevorderingen!) (voor Tom: liefde voor de vissen???)
…dat we nu gaan afronden om nog van onze laatste dagen te genieten, om ons mentaal voor te bereiden op onze terugkeer en we er heel erg naar uitkijken om iedereen terug te zien?!

Tot binnenkort!

1 opmerking:

  1. Het is fijn te lezen dat jullie zo genoten hebben van deze reis. We zijn echter ook heel blij jullie heelhuids terug te zien....

    BeantwoordenVerwijderen